Facebook catre opozitie: de data asta nu ne-am mai revoltat sa va aducem pe voi la putere. Ca ne-ati aratat ca nu merita

Ca niste ghiocei in iulie, liderii opoztiei (PNL, PMP) au avut curajul fabulos sa ia pozitie fata de accidentul coloanei lui Oprea la vreo patru zile de cand s-a intamplat.

Insa n-au nici un fundament moral sa profite de asta pentru a prelua puterea. Sa explic de ce:

  1. Presedintele tarii, donat de PNL, dl. Iohannis a venit la putere pe un val urias de schimbare a clasei politice cu oameni de mai mult bun simt. Insa intre primele lucruri pe care le-a facut a fost sa isi ia limuzina noua, ca sa faca naveta mai usor la Sibiu, pe o Vale a Oltului in care isi face loc tot cu politia. I-a zis ceva partidul?

2. In PNL, nu mai zic de PMP, sunt destui lideri care au facut linistiti guvern cu dl. Oprea. Le pute abia acum? De ce, nu l-au vazut cand stateau in sedinte cu el?

3. Nu cred ca opozitia istorica (partidele mari) merita sa profite de actuala criza. Nu a facut nimic sa ofere romanilor alternative de buna calitate la modelul Oprea. Liderii sunt stersi, cand nu fac gafe dupa modelul Vass. Nu misca pe nimeni, nici macar din propriul bazin electoral. Acum cateva luni PNL ii facea curte lui Oprea sa schimbe, din nou taberele. Atunci compromisul cu astfel de ipochimen parea acceptabil. De ce?

Despre acuzatia ca social media face campanie interesat anti-Oprea

In general, ca sa le fie clar tuturor celor care nu inteleg social media: oamenii se revolta pe bune, fara sa fie platiti de cineva, atunci cand nedreptatea e evidenta si mai ales tupeul de a nu da socoteala, urias. Social media nu face decat sa dea glas unei majoritati tacute, pe care televiziunile  controlate incearca s-o prosteasca.

Problema e aroganta. Asta ii reproseaza lumea acum lui Oprea. Putea sa rezolve cu o declaratie in primele 24 de ore. Dar n-a avut nici un consilier inteligent sa-i spuna, asta e problema cand iti place doar sa fii adulat. Acum isi trimite ortacii pe la tv si prin presa sa rezolve problema cu bata argumentelor la furie. Gresit si asta. Acum trebuie umilinta, nu inca o doza de aroganta.

Despre schimbarea de guvern

PSD poate sa stea linistit: nimeni nu va face guvern cu un Oprea demisionar, doar ca sa-l puna inapoi in functie. In toata povestea asta, singurul care putea sa profite inteligent era Ponta.

Dar nu-i spun cum, ca are consilieri cu mult mai bine platiti decat mine, care inca mai astept sa-mi intre facturile de la CIA, Soros si Oculta Globala.

Cert este ca opozitia crede ca are in fata o pleasca nemeritata. Cel mai bine ar fi sa nici sa nu incerce sa profite. Pentru ca aici e in discutie o problema morala, iar PNL tocmai a primit in randurile sale, la Valcea, un cetatean condamnat la puscarie, dar cu sanse la primarie.

Compasul moral al opozitiei partidelor mari e in continuare stricat.

Vestea buna? A aparut unul, nou-nout, liber de partide si fara nici un nod evident de retea care sa poata fi platit, impuscat sau inaltat in functii.

Se numeste poporul roman inteligent. Exista si asa ceva, chiar daca intreaga clasa politica s-a obisnuit sa isi faca planurile ca si cand n-ar exista!

Acum ramane doar sa-si depaseasca greata si sa intre, pe bune, in politica. Alminteri, tot din astia o sa avem de ales si la anul.


There is no ads to display, Please add some

5 comentarii

  1. Corect, pana la…boldate. Poporul nu poate conduce !… N-a facut-o nici macar in comunism.
    “Poporul inteligent” tre’sa scoata, din randurile lui, nu doar un om inteligent, ci o personalitate inteligenta.
    …Ceea ce e greu… Dupa parerea mea, nici un om inteligent nu intra in politica. Rare exceptii…

  2. Pe vreme nefavorabilă, accidentul e aproape sigur pentru cineva pe două roţi şi cu viteză.
    Ce să ne respecte străinii, când nici proprii noştri politicieni nu ne respectă!

  3. Sa zicem ca tot ce tine de guvern, sau de politica in general, sunt elemente vitale ale unei tari. Si nu stiu cum se face ca aceste elemente vitale sunt intotdeauna nepotrivit alese. De catre cine? De noi, romanii, care punem la putere persoanele care ne capteaza atentia prin modul in care isi expun proiectele si planurile de viitor, iar apoi ne trezim ca nimic nu e pus in aplicare. Oare va ajunge si Romania intr-un stagiu in care cei de la conducere chiar sa-si faca treaba bine si totul sa mearga in favoarea noastra? Greu de aflat.

Lasă un răspuns