Cum sa-i ajutam pe teroristii cu probleme in cariera

Dupa 25 de ani de “libertate prost inteleasa” (da, e sarcasm aici!), iata ca primul terorist maghiar prins si bagat la zdup pare sa fie un baiat exaltat care se juca, la maturitate, cu pusti cu gloante de plastic si visa sa arunce in aer (sau poate facea misto, o fi invatat de la romani?) localitatea.
 
Avem deci, teroristi de proasta calitate, care n-ar fi in stare sa ia nici macar BAC-ul la Liceul De Fizica Bombelor “Yasser Arafat” din Tg. Secuiesc.
 
Ce e de facut? Insir aici cateva masuri care mi se par urgente:
 
1. Schimbarea curiculei in sistemul de invatamant terorist. In acest moment constatam ca se pune un accent exagerat pe pocnitori si petarde, in detrimentul armelor nucleare sau a celor chimice. Orele de “Arme de distrugere in masa” sunt puse la capatul zilei de Scoala a Terorii si, din cauza asta, multi teroristi mici chiulesc si se duc la Airsoft.
 
2. Finantarea mai serioasa a terorismului rural si in localitatile mici (eventual cu un program cu fonduri europene POSDRU, Axa Moscova-Damasc). Uitati-va la teroristul arestat: el era nevoit sa se intretina dintr-un magazin in care vindea te miri ce, in vreme ce marile organizatii teroriste din alte tari, mai avansate, au bani din petrol sau trafic de arme. Noi de ce nu putem sa le luam exemplul? De ce teroristii nostri sunt condamnati la saracie? Cum o sa ma atragem lumea in aceasta nobila ocupatie daca nu iese nimic de aici?
 
3. Organizarea de programe speciale pentru recalificarea profesionala a teroristilor esuati in diverse activitati casnice sau a celor realizati in slujba lor. Da, sunt multi teroristi care la ora asta stau cu copiii sau sunt la Mega, trimisi de nevasta romanca sa ia paine cu seminte. Nu ar costa mult cateva stagii de pregatire in Afganistan sau Irlanda de Nord. Hai mai bine in Irlanda de nord, ca teroristii nostri trebuie sa puna ceva in gura, totusi, in locul palincii!
 
4. Crearea unui climat in societate in care oamenii nu mai fac misto de teroristi, oricat de ridicol ar suna stenograma cu ei discutand planul de bataie pentru atentat. Cu rabdare si intelegere din partea noastra, poate intr-o zi, acesti teroristi aspiranti vor ajunge sa-si implineasca visul si sa arunce si ei in aer o roaba cu varza, un tomberon plin cu vorbe goale, un steag falfaind in vant. E important sa ii incurajam acum, sa credem in varianta ca intr-adevar voiau sa faca o bomba si sa nu radem cand ne intoarcem cu spatele. Poate ne aud.
 
In fine, ce voiam sa va zic. Serios acum. Daca din atentatul asta avem “decat” o stenograma cu niste fraieri vorbind ca vor sa ne arunce in aer (stiu destui romani care zic treaba asta de trei ori pe zi, in trafic, in Bucuresti), daca nu avem un corp delict, adica o bomba asamblata si un mecanism de detonare, daca nu avem, deci, decat discutii si intentii, avem o problema.
 
Una de comunicare. Si alta de credibilitate.
 
Alegeti voi care e mai onorabila.

There is no ads to display, Please add some

3 comentarii

  1. Valorile în care credem noi sunt libertatea de a te plânge când un mincinos te terorizează sa taci. Dovezi despre bunătate la musulmani va rog

  2. Sper ca intotdeauna sa fie ata de prosti si fereasca Cel de sus sa avem si noi parte de bombe. Si asa sunt destul de terorizati romanii in tara lor de catre corupti si grija zilei de maine.

Lasă un răspuns