Cum au pierdut ochelarii  mei referendumul, da’ totusi au ajuns pe nas!

Cum au pierdut ochelarii  mei referendumul, da’ totusi au ajuns pe nas!

Niciodata nu stii cum sa te pui bine cu poporul. Acum trei saptamani, cand am intrat in magazinul de ochelari am declansat, fara sa vreau, cea mai mare controversa de stil de pe pagina mea de facebook, ever.

Cum a inceput? N-am stiut ce rama sa aleg. Si-atunci am intrebat lumea. Neagra, portocalie, rosie? Mai pe crazy? Sau mai pe conservator / britanic?

Am primit cateva sute de raspunsuri in 3 ore. Sute!

Daca i-as fi intrebat cine vor sa fie premierul Romaniei sau primul roman pe Luna cred ca primeam mult mai putine. Cumva insa, am invatat o lectie: oamenii care iti sunt aproape cumva pun stapanire pe poza ta, pe imaginea ta si nu vor sa ti-o modifici fara sa-i intrebi. Intr-un fel, esti proprietatea celor care te citesc.

Si proprietatea asta s-a revoltat. 

Nu le-am numarat, dar cele mai multe raspunsuri m-au trimis sa-mi iau ochelari negri, clasici. Si eu i-am ales pe astia. Neascultator. Nerecunoscator.

IMG_9684

Cum sunt ochelarii? Inainte sa le dau o nota trebuie sa va povestesc cum m-am ales cu ei. Mai intai, pentru ca mi s-au recomandat lentilele Hoya, am ajuns intr-un centru care le vinde. Optica Vedere, de la Baba Novac (zona Dristor). Acolo erau mai multe solutii de rame, dar cea care m-a atras cel mai tare (ca, nah, sunt baiat si imi plac gadgeturile) a fost una care folosea computerul si imprimarea 3D pentru a ti-i croi dupa un mulaj digital al fetei. Ca in filmele cu spioni, doar ca aici iti face doar ochelarii, nu si fata….)))

Cum functioneaza sistemul asta (numit Yuniku)? Nu foarte simplu.

Mai intai te pui in fata aparatului, care are o oglinda centrala cu un ecran in ea si doua camere laterale, pentru scanare. Aveti aici filmul (aproape) complet al operatiunii.

Operatorul porneste programul, care iti face scanarea fetei si creaza, in calculator, un mulaj virtual, cu tot cu urechi, caci ochelarii vor fi potriviti pe toata fata. Mai departe iti alegi un model de rama, ia programul o aplica pe fata ta, unde poti sa o si modifici. Culoare, dimensiune… totul e customizabil. Cand te-ai decis in fine (la mine a durat vreo 10 minute, timp in care curgeau mesajele pe facebook), comanda se finalizeaza si se trimite… in Belgia!

Undeee? am intrebat eu. De ce in Belgia? 

“Pai acolo e printerul 3D. Nu avem rame prefabricate: asta o facem special pe masura ta.” mi-au zis cei de la magazinul de optica. 

Si cat dureaza? 

“Cam 10 zile. Va sunam noi.”

Sufera baba la frumusete, cum spunea bunica. Asa ca am suferit si eu ca nu ii pot avea pe loc sau macar in cele 3-4 zile in care e gata o pereche clasica de ochelari. A durat fix cat au zis: 10 zile. Si uite-i.

Cum e viata cu ei? In primul rand ca e cu mai multe dioptrii. In al doilea rand e ca acum ne putem concentra si pe alte subiecte de discutie, cand ma vad cu cunoscutii.

De la “da’ ce te-ai ingrasat…. si ce-ai chelit…!” la 

“Bai, da’ ce ochelari smecheri ti-ai luat! Hai ca pari mai interesant”

Este c-a meritat sa nesocotesc votul popular?IMG_0049.jpg

O poveste realizata cu sprijinul Hoya. Merci, Optica Vedere pentru grija!


There is no ads to display, Please add some

Un comentariu

  1. Cu referendumul nu e nimic pierdut, lumea incepe sa isi dea seama care a fost de fapt miza, Tot ce trebuie e dusa o munca de informare si lamurire. Daca “Progresisti” Guran, Mandruta, CTP, etc, ti-au spus ca era facut de dragnea de putin, sa anuleze familia monoparentala,.. samd Te-au mintit. … Cu ce altceva te-or mai fi mintit daca te-au mintit cu primul referendum cerut de poporul roman.?

Lasă un răspuns