Cateva concluzii dupa articolul adresat tinerilor intre 20 si 35 de ani.

Da, am citit comentariile voastre. Pe toate. Am sters cam doua treimi. Cateva lucruri care mi-au sarit in ochi:

Cea mai mare abilitate a astora care la caz de razboi ar da bir cu fugitii e cea de a injura. Cred ca nu sunt la nimic mai buni decat la asta.

Multi romani isi urasc sincer tara. Pe bune. Si o urasc pentru ca, in opinia lor, tara nu le-a dat nimic. Tara nu le-a creat conditii sa aib un job bun si-o masina ca lumea. NICI UNUL nu-si pune intrebarea, problema daca nu cumva si el ar fi trebuit sa faca ceva. Sau daca nu cumva ratarea (pe care nu stie cum s-o numeasca) vine din faptul ca la scoala a tras chiulul, iar la munca a venit cu lenea.

Asta e de deplarte cea mai mare problema nationala: imosibilitatea auto-evaluarii.

Din punct de vedere psihologic din cei care m-au injurat pe blog si aici fac parte din categoria esticilor extremi. Kamceatka. Ar vrea sa fie condusi, nu-i deranjeaza cine ii conduce. Ar vrea pe cineva care sa le spuna cum sa reuseasca in viata, ca ei nu mai stiu. Exista si o minoritate care o duce bine si nu vrea sa fie deranjata. Asta inteleg.

Exista o parere larg raspandita ca aceasta clasa politica a furat Romania si si-a facut o viata misto pe spinarea multimii si ca din cauza asta tara poate fi abandonata oricum si oricui, ca nu mai e a noastra.

Eu cred ca inamicul si-a facut bine treaba. Romania e la fel ca Grecia sau Ungaria: o tara care nu se mai poate opune frigului din Est si unui eventual regim dictatorial, cel putin din punct de vedere al energiei psihologie de a face asta, nu neaparat prin razboi.

Ce e de facut? Habar n-am. Eu unul insa n-am sa tac. Si am sa va aduc aminte ca Romania e a voastra si ca asta e o responsabilitate si nu un drept! Si, apropos, nu ma mai tot intrebati daca in caz de ceva eu ma duc pe front. Normal ca ma duc. Am spus-o inca de acum sase luni. Am ce apara acasa, si nu doar tara.

Trebuie s-o aparam si de elita cleptomana care s pus mana pe stat (si aici n-aveti ce spune, lumea a inceput sa intre in puscarie!), dar si de hotii globali care umbla sa puna mana pe ce ne-a mai ramas. Si anume, libertatea noastra.

Si care, da, include si libertatea de a esua in viata. Nu dati vina pe Romania pentru asta!


There is no ads to display, Please add some

238 de comentarii

  1. Cred ca te-a surprins preponderenta lasilor care nu stiu decit sa injure.Asta inseamna sa-ti faci iluzii in privinta VIITORULUI TARII…Esecul Romaniei nu sta doar in coruptie, ci in debusolarea morala totala a tinerilor-care asigurau,traditional,procentul de idealism necesar echilibrului natiei.
    Te rog,nu-mi vorbi de exceptii.Cei care te injura azi sint cei care se vor acomoda cu orice,miine.Vor cauta doar sa-si traga partea din furturile celor ce-i conduc,vor mirii la orice indemn constructiv-patriotic si nu vor cere decit circ.
    A. da, si ceva de tras pe nas.

      • Sint razboaie care trebuie duse si daca e probabil ca vor fi pierdute.Asa gindesc barbatii-unii…

    • > Esecul Romaniei nu sta doar in coruptie, ci in debusolarea morala totala a tinerilor-care asigurau,traditional,procentul de idealism necesar echilibrului natiei.

      Domnule Marius, in istoria acestei tari idealismul nu ne-a adus nici un bine, e de ajuns sa-mi aduc aminte de „idealismul” anilor ’30-’40 care s-a soldat cu cetateni de etnie evreiasca agatati de carligele de la Abatorul Bucuresti sau omorati de vii pe strazile din Iasi.

      Eu si astia mai tineri decat mine credeam (credem inca) ca odata intrati in UE notiuni precum „patriotism” sau „dragostea de tara” vor deveni (pe buna dreptate) desuete, ca granitele (atat cele mentale cat si fizice) vor disparea si ca nu va conta daca te-ai nascut la Sascut sau in Normandia. Se pare ca m-am inselat, inca mai sunt oameni ca dumneavoastra care cred in aceste „idealuri” care au stat in spatele ororilor celui de-al doilea Razboi Mondial.

      • @Mihaitc: nu intelegi absolut deloc ce inseamna UE. Si nici NATO. Si nici Schengen (legat de granite).
        Daca am intrat in UE si NATo nu inseamna ca ne apara altii. In primul rand asta e responsabilitatea noastra.
        Intradevar, daca o sa intram si in Schengen, nu o sa mai conteze daca te-ai nascut in Paris sau Sascut dar asta nu inseamna ca trebuie sa iti pierzi patriotismul.
        Granitele si patriotismul sunt desuete pentru tine dar nu si pentru Putin. Fie ca vrei tu sa ai de a face cu el sau nu.
        Sunt idealuri bune si idealuri rele iar ce s-a intamplat in anii 30-40 e absolut tragic! Dar uite ca dupa ce au venit rusii ne-au impus alte idealuri si a fost iar rau.

        Hai! Imbarbateaza-te putin 😉

    • Ca dumneavoastra mare curajos sunteti!
      Normal,cand nu va afecteaza direct.Vorbiti de lasitate,dar nu cred ca aveti curajul necesar sa va inrolati,alaturi de tinerii care ar putea fi obligati sa moara pentru interesele altora.

    • Imi imaginez ca trebuie sa fie fascinanta perceptia ta despre lume. Esti un hodorog, mai ai 3 flegme si dai coltu’ da’ tot astia tineri sa te scoata din cacat ca tu ai stat sub comunism atatia ani fara sa misti un deget, ai lucrat tot pe minus si acum meriti… meriti o pula in gat. O sa mori de foame lache, noi ne caram in tarile care ne ofera un viitor, nu ramane nimeni aici de dragul pensionarilor.

      • Dupa cum evidentia domnul Lucian mai sus: Cere-i prostului ce n-are, putina minte si cugetare.

    • daca tinerii sunt esecul Romaniei, seste esecul batranilor ,nu tinerii sunt vinovati ca sunt debusolati ci batranii care nu au stiut sa ii busoleze.

  2. Domnule Mandruta,eu nu sunt agramat. Am trei facultati absolvite (in Bucuresti, Austria si SUA) si totusi nu sunt deacord cu articcolul Dvs. Suntem in secolul 21, suntem capabili sa trimitem oameni in spatiu, dar pe de alta parte inca mai vrem sa ne omoram in razboaie. Viata si pacea sunt mai presus de toate. Mai presus de tara,mai presus de orice. Nu merita sa mori si mai ales sa omori pentru nimic.

      • – Tindem sa uitam ca asta nu este numai decizia noastra. Romania face parte dintr-o alianta militara numita NATO, care intr-un fel sau altul are decizia finala asupra declararii razboiului. Chiar daca Rusia declara in mod direct razboi Romaniei si trebuie sa reactionam, tot nu avem decizia finala asupra modului in care acest proces o sa se intample.
        – Avem de asemenea tendinta sa credem ca decizia este numai si numai a noastra, cand de fapt Romania, ca tara face parte dintr-un sistem international atat de complex incat oricine ar vrea sa-l prezica esueaza in a da un verdict final. Dupa spusele unui profesor care preda Relatii Internationale: Cine crede ca are capacitatea de a prezice ce o sa se intampla in viitor in sistemul international este un ignorant care inca nu a studiat destul.
        Situatia face sa ne dam cu parerea asupra unui fenomen in care zicem noi ca avem capacitatea de a influenta ceva, asta totul privind printr-un unghi foarte mic.

        – Tema pentru acasa pentru cei care nu vor sa se inroleze printr-o analogie simpla: Ca persoana, daca vezi pe cineva ca vine spre tine in mod agresiv si cu pumnii inclestati si tu, la colt fiind, vrei sa te aperi si vezi ca mainile tale nu reactioneaza, care credeti ca va fi rezultatul final.

        Decizia de a va inrola sau nu e decizia voastra si asta nu trebuie judecata. DAR asigurati-va ca o sa constientizati ce se poate intampla daca DA sau daca NU, totul privind din perspectiva personala.

        O zi frumoasa va doresc la toti.

      • Pai ce sa facem…castigam razboiul cu soldati curajosi,precum dvs..nu cu clubberi,bautori de vodka si santal,etc.,nu?
        Sau nu va convine sa muriti pentru tara?

      • nu am rabdare sa vad cum va injura totzi, desi e interesant numarul celor care va injura raportat la numarul celor care au aceeasi parere cu dvs. MA INTRIGA un aspect, de ce ati preferat sa raspundetzi acestei persoane (care are 3 facultatzi – ca asa zice el), de ce nu raspundetzi si celorlaltzi? sau raspunzand unei persoane cu 3 facultatzi va face mai destept? va macina ceva? un statut de inferioritate? o are mai mare sau mai mica decat tine (inteligentza)?

    • Domnu’ cu trei „facultati”. Probabil nici Arhimede nu era vreun razboinic. Si stii cum a murit. Sau daca nu stii, cauta pe Facultatea „Google”. De fapt, celele mai multe victime dintr-un razboi cred ca nu vor razboiul. Problema e ca razboiul nu tine cont de opinia lor. Asa cum nici Putin, de exemplu, nu tine cont de opinia ta. La fel cum nu tine cont de opinia celor care sunt impotriva razboiului la Moscova. La Moscova sunt retinuti pacifistii. „Baronii” si „Mogulii” o duc bine mersi. In conditiile in care aceleasi „valori” s-ar reinstala in Romania, cam cum crezi ca ar fi situatia?

      • Nu stiu de cand ne tutuim, dar in fine. Aveti dreptate in ce scrieti legat de victime, dar nici mie nu-mi poate lua nimeni dreptul de a nu lupta si de a nu ucide. Prefer sa fiu arestat sau impuscat decat sa ma injosesc pana la nivelul de a ucide,de a lua viata unui semen de al meu. Daca n-as face asa si prin absurd as participa la razboi cu tot ce inseamna m-as detesta asa de mult in cazul in care as supravietui incat, orice numai viata nu s-ar mai numi traiul de dupa razboi pentru mine, Asa ca fiecare cu alegerea si constiinta proprie

    • Domnule Pacifist, te invit sa te duci si la tii astfel de prelegeri si celor care se omoara in Lugansk, Kandahar, Irak, Angola, etc. Ideea este cat se poate de clara dar valul pacifismului (impreuna cu un usor somn al ratiunii) se pare ca a inceput deja sa nasca monstruleti: e posibil ca unii sa vina calare peste noi si sa vrea sa iti darame casa, sa profite de noua ta vulnerabilitate si sa – probabil – iti violeze sotia, sa iti omoare (din greseala) copiii. Spune-mi, te rog, pus in fata unor astfel de atrocitati pe care le genereaza razboiul, cat de pacifist ai sa mai fii? Corect, faptul ca vei lupta SI TU nu inseamna ca vei inlatura orice primejdie din calea familiei tale, dar macar AI FACUT CEVA care sa iti ofere statutul de Homo Sapiens Sapiens si nu de leguma cu un neuron care agita steguletul pacii in fata unei tevi de tanc NEAGRA, RECE SI FARA SENTIMENTE indreptata asupra sa si mai ales a FAMILIEI SALE. Familie pe care tocmai ai ales s-o sacrifici si s-o scalzi singur in propriul ei sange doar pentru ca tu esti „PACIFIST”

  3. Sper ca de data asta nu sa il stergi pe motiv de caracter legionar.

    Unde sa munceasca? Fa-le locuri de munca? Daca nu vroiau sa munceasca tineretul nostru nu pupa in cur occidentul.

    Si unde sa faca cv cand astia au vandut tot, numai este nimic in tara asta, vor sa vanda si Rosia Montana. Si daca ei ar trebui sa acctioneze spune-le cum? Au votat pe mortul ala de Ponta si ce s-a intamplat si-a schimbat viziunea a doua zi cum a fost in parlament parca era alt om. Iohanis la fel, „sa negociem din nou pentru Rosia Montana”.

    Si daca tot te tii tu tot asa de iubitor de tara. de ce nu pui probleme pe teme de suveranitate? cum ar trebui intai sa se uneasca romania cu rep. moldova, iar apoi mai vedem noi daca intra UE si restul.

  4. A inceput lumea sa intre in puscarie.. dar conturile lor tot pline sunt.. asa ca 2 – 3 ani la puscarie nu ma incalzesc cu nimic. Cand vor aduna si banii furati atunci vom putea spune ca se face o oarecare dreptate.. pana atunci trebuie sa ne pregatim cu gandul ca ar putea fi si razboi sau nu ar putea fi nimic. (oricum ar fi nu noi suntem cei care decid).

  5. Domnule Mindruta, daca dumneata te-ai duce la razboi, nu ai influenta cu absolut nimic demersul lui. Ceea ce spui dumneata, are un sambure de realitate – daca nu ne aparam noi tara, atunci cine? Intrebarea mea este: cum si cu ce o aparam? Se vor duce copiii ca mine (macar ca eu stiu sa folosesc binisor o arma de tragere) si ca altii, impotriva unor soldati instruiti bine ani de zile. Va fi exact ca pe timpul WW I: rusii vor veni cu tancuri si pusti, isr noi vom iesi calare si cu sabia in mana. Adevarul e ca nu vom avea cu ce sa luptam (nici putere, nici dotari) nici daca ar iesi la raboi toti barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 55 de ani.

    • >soldati rusi
      >bine antrenati

      rusii au reputatia de a trimite soldati PROST antrenati. Cu exceptia fortelor lor de elita, nu sunt cu nimic mai buni decat soldatii altor tari.
      Si stai linistit, ca daca te ia statul roman in armata, nu iti da o pusca in mana si te trimit la razboi. Intai treci prin antrenament.

  6. Ne temem de o interventie ruseasca si pierderea libertatii dar nu vedem ca ne-am pierdut libertatea ca tara si aproape si ca indivizi sub ocupatia vestica. Noi nu avem capacitatea de a ne apara singuri, corporatii si grupuri straine au cumparat resursele tarii si le exploateaza pentru profit maxim fara sa le pese de legi, forta de munca trebuie pastrata ieftina si, din pacate, putin pregatita – sistemul de educatie este din ce in ce mai prost si restul de observatii simple care se pot face duc la concluzia ca deja nu suntem liberi. Tara e controlata prin parghii financiare si militare de „aliatii” sai mai puternici iar oamenii sunt controlati prin credite, alte parghii financiare, propaganda si daca e nevoie cu bata (exemple suficiente la Pungesti unde Chevron a distribuit bastoane taranilor prin intermediul Jandarmeriei Romane).
    Nu cred ca se pune problema apararii libertatii pentru ca nu o avem. Problema e de schimbare a stapanului la care suntem slugi. Cred totusi ca aveti dreptate: s-ar putea ca Rusia sa fie un stapan mai rau decat SUA. Mai bine ramai sluga la boierul cu care te-ai invatat.

  7. Scriu acest post pentru tine, omul. Nu ne ataca nimeni, domnule Mandruta. Oricum ar fi, eu, nu doresc sa mor/omor, oricare ar fi motivul. Iubirea si pacea sunt mai presus de toate, mai presus de tara, mai presus de orice ideal. Nu merita sa omori pentru nimic. Ma bucur ca gandesc la fel ca oameni cu trei facultati 🙂
    Nimic bun se face cu/din frica.

  8. Domnule Marius Teodoru a-ti punctat cel mai bine din toti ! da asa e, o sa iesim cu piepturile dezgolite si cu prastia in mana si o sa ne batem pentru tara .Suntem slab pregatiti armata e la pamant. iar daca cu adevarat o sa fie razboi indiferent cine v-a veni in romania ca e american sau rus are ce manca din tara asta.

  9. As incepe prin a spune ca daca te intalnesti cu tigrul in jungla, nu poti avea pretentia sa nu te manance, doar pentru faptul ca tu nu vrei sa-l mananci. Nu, el te va manca.
    Spunea aia care a scris scrisoarea: vreti ca Ucraina sa devina pamant American? Vreti ca EU sa fie America? Da, da, da. Vrem, in plm.
    America nu e sfanta, dar vine cu libertate. Libertatea costa. In Corea de Nord e pace, dar oamenii aia mor in temnita si de foame. In Rusia esti bagat la puscarie daca ai alta opinie, si asa mai departe.
    Daca e sa vina vreun razboi, da, merg la razboi, nu pentru mine sau pentru tara, ba cretinilor, ci pentru libertatea copilului meu. Handicapatilor!!!

    Acum vin si pe partea cealalata, la cat de prosti sunt unii (dintre aceia care au amestecat votca cu santal in liceu), mai ca ma vad un dictator care va ofer fix regimul din Corea de Nord.

  10. esti un nesimtit care ia bani de la politicieni si habar n-ai ce inseamna razboi! si razboi?..pt ce..pt tari? mars ipocritule! dute impuscate singur daca iti trebuie razboi pentru ceva…

  11. in lumea reala, nu aia de la televizor sau de pe internet, americanii or inceput razboaie pe toata planeta pentru ca mai apoi a se impune economic in tara respectiva. vezi america de sud si centrala prostule!

  12. Domnule Lucian Mandruta, iti vorbesc in numele tinerilor pe care ii acuzi „ca nu vor la oaste”. Va rog sa imi scuzati limbajul daca este prea obscen pentru dumnevoastra.
    Incep prin a-mi exprima nemultumirea fata de felul in care dumnevoastra ati abordat aceasta problema. A ataca un grup de oameni pentru obiceiuri „glont prin smartphone” sau „acolo nu e 4G” este de fecale. Sa nu uitam ca pentru a misca un tineret tine de cuvinte alese, grija si respectul impus. Vad ca sunteti blogger, nu mai atacati, ca sunt sigur ca dumnevoastra jumatate din viata ati petrecut-o in spatele unui laptop.
    Nu, nu am chiulit de la scoala si am fost si la facultate. Muncesc de la 15-16 ani si incerc sa ma ridic incet dar sigur. Am 24 de ani si domnule Mandruta nu imi place sa fiu judecat pentru atractia mea pentru tehnologie si nu ma refer la Facebook, ma refer strict la tehnologie. Ne acuzi ca nu vrem sa mergem la razboi ca nu avem 4G.
    Domnule Mandruta fi sigur ca in fiecare om exista un sentiment care ne urneste in caz de jignire, fii sigur ca o sa ne miscam daca vom fi jigniti.
    Cei ca tine nu fac decat sa ne traga in jos. Articolul tau este o jignire directa…ne asteptam la mai mult de la cei care se vor oameni de cuvant si intelectuali.
    Ne acuzi ca noi ne vedem propriile interese, dar ai grija unde bati cu aceste acuze. In locul dumnevoastra nu m-as bate in piept cand sugeti un penis mai mare, ca s-ar putea sa va alegeti cu o durere de testicule pe piept.
    Tin sa va mentionez ca daca cei ca dumnevoastra ataca varsta si tineretul sunt un pic cam incompetenti in gandire. Ati verificat cumva varsta persoanelor care au spus ca nu vor la razboi? Poate nu sunt indeajuns de maturi. Un pic de research poate va ajuta intelectul.
    Cei ca dumnevoastra care „au copii si lupta pentru ei” doar cu asta se „mandrutesc”. Ca dumnevoastra personal nu ati facut nimic pentru tara asta asa ca nu trageti la raspundere tineretul.
    Domnule Mandruta, daca incercati sa instigati tineti minte ca atacati vise, iar mie unuia daca mi-ati distruge visele v-as demola din temelii.
    Va multumesc pentru atentie.

    • Stai flex ca in mintea lui, ‘mericuța, asta crede ca face tineretu. L au corupt banii prea tare ca sa si aminteasca de vremurile cand n avea mare lucru. Sau poate avea, depindea de Securitate.

  13. Nu cred ca cunosti tara domnule Mandruta,spui lucruri despre romani care nu le cunosti,iti dau exmplul meu:De la 14 ani muncesc sa pot sa am ce manca si plati chiria liceul l-am facut la frecventa redusa eu in weekend ma duceam la scoala si apoi invatam acasa si asta 4 ani de zile am zis daca fac liceul o sa imi deschid mai multe usi in tara,nu a fost asa.Nu m-am dus cu lene la scoala.
    Si de politicieni arestati hai sa fim seriosi nici 10% nu au fost arestati de le iei apararea zicand ca justitia isi face treaba,sunt foarte multi cu dosare penale care stau si fura si mai mult si nu se ia nici o masura.
    Si in situatia mea cunosc foarte multi nu imi plang de mila si nici nu ma laud,toti cei din jurul meu sunt aproape in aceeasi situatie pentru ca eu mi-am facut prieteni si nu am lingusit hoti ca sa ajung la un nivel social mai ridicat am preferat sa fiu inconjurat de oameni cinstiti si muncitori

  14. Absolut de acord, Lucian…si nu am 60 de ani, sunt un pic mai tanar decat tine. Amibele care se complac in mocirla ar trebui sa vorbeasca mai des cu tinerii realizati care au plecat peste hotare. Nu cu cei care lucreaza pe plantatii si isi cumpara masini cu volan pe dreapta ca sa aiba cu ce se fali pe acasa, daca isi permit sa vina de sarbatori. Ci cu cei care intr-adevar au o meserie si care au vazut cat de tare trebuie sa tragi ca sa ai un trai bun; cu cei care au vazut ca nu umbla cainii cu covrigi in coada nici macar in tarile foarte dezvoltate. Viata a fost darnica cu mine si am avut ocazia sa calatoresc, in interes de servici, in tari ca SUA, Elvetia si Japonia si pot spune ca nu avazut nicaieri un volum mai mare de munca din partea unor oameni foarte calificati, cu o stare materiala buna si care, daca erau romani, si-ar fi permis sa stea cu burta la bec prin cluburi.
    Educatie si munca…asta e…
    Sper sa ne vedem sambata, la Timisoara.

    • Absolut total de acord?
      Normal,nu tie iti cere sa mori pentru interesele altora.Daca ai avea 20 de ani,si tot viitorul in fata,nu cred ca ai mai aproba ce zice Mindruta.

  15. Dar de ce le stergi domnule Mindruta? Nu ziceai in articolul anterior ca noi avem dreptul la free speech? Cum va place voua jurnalistilor sa spuneti. Sau va deranjeaza tineretul cu propriile pareri si care nu poate fi manipulat stimate jurnalist de 2 bani? Ma indoiesc ca le-ai sters ca s-a vorbit urat.

    Tu cu avere si pile in spate de unde sti ca nu facem nimic sa avem ceva? Cat de plin de tupeu esti. Cata nesimtire. Exact ca si conducatorii Romaniei. Eu cred ca tu traiesti in alta tara sau pe alta planeta daca vorbesti asa ceva. La ce trai avem in romania spune tu marele inteligent cum propui sa avem o garsoniera de exemplu macar? Niste tineri de 20 si ceva de ani care castiga minimul pe economie? Platind un credit pe 30 de ani? Inglobati in datorii?Cum e cu averea pusa deoparte?E bine cand pupi in dos pe cine trebuie nu? Stai linistit ca noi ne evaluam foarte bine, realist chiar. In timp ce tineretul munceste sa aiba ce manca, ca altceva nu isi permite, sa isi cumpere o masa, un dulap etc., tu faci afirmatii fanteziste, convins de „realitatea” din Romania. Si daca avem conturi pe relatii de socializare suntem agramati si rupti de realitate? Voi sunteti singurii care debitati tampenii in Romania,

    Libertatea de a esua in viata depinde de multi factori si multe „detalii” domnule jurnalist, inclusiv cultura si educatia care nu se promoveaza la tv si in presa pentru ca se doreste distrugerea educatiei si scolilor. Si s-a reusit in mare parte. Bravo, inca un articol de 2 bani. Am crezut ca esti prost pe moment dar cu articolul nou m-am convins ca vei fi prost permanent.

    Hai, sa traiesti bine!!!

  16. Se pare ca printre concluzii nu s-a adaugat nici o urma de intelepciune. Pacat..

    Eu inteleg din comentarii cu totul altceva. Inteleg ca tinerii vor sa fie condusi prin puterea exemplului…
    Eu inteleg ca se asteapta ca un Lucian Mandruta sa se revolte in scris ca limita este de 35 de ani, nu de 65. Ca vor sa auda de la cei din jur ce sacrificii au de gand sa faca azi pentru ei, cei carora li se cere sacrificiul suprem. Chiar asa, de ce 35? La 40 imi vor tremura nadragii daca mi se pune o arma in mana? Va e frica sa mergeti la razboi, dle Mandruta? Ziceti ca nu, dar primul gand este sa-i certati pe copii ca nu vor sa se duca, nu pe cei de varsta dvs care se ascund dupa cifre.
    Eu inteleg ca tinerii nu sunt motivati. Si e bine. Ce motivatie poate exista pentru razboi!?

  17. omule e a doua oara cand citesc ceva din ce spui tu, ultima data era ceva cu statu e ca o corporatie (nu stiu de ce am facut asta a doua oara).. doar pentru ca stii sa vorbesti nu face din ce spui vre-un adevar … eu te invit sa mai treci o data pe la o scoala sa studiezi macar o stiinta mai exacta si ai sa iti dai singur seama ca vorbesti lemne, lucrurile nu se leaga cu realitatea in cel mai bun caz doar cu realitatea pe crae ti-o imaginezi tu… Stii esti ca un credincios dinala care se apuca sa vorbeasca despre cum o creat dumnezeu moleculele, asa geneza 2.0. sper sa nu mai dau veci de tine.

  18. e usor sa cugeti despre orice, cand ai frigiderul plin. eu am sub 35 de ani (nu am decat o facultate, nu a fost timp de mai multe) si daca e sa mergem sa ne aparam tara, as vrea sa stati in fruntea plutonului, d-le Mandruta, si sa ne recitati de pe blogul d-voastra. Spuneti-ne concret cum aparati d-voastra tara, pt ca, eu personal, as vrea sa fac la fel, dar nu ma duce capul.

  19. Ai perfectă dreptate, noi urâm jegurile care și-au bătut joc de țărișoara noastră. Doamne feri să ne scoată careva din club să ne pună câte-o armă în mână!

  20. mandruta jurnalist de 2 lei ,nu vezi ma idiotule ca nimeni nu vrea sa mearga la razboi?eu in locul tau o lasam balta,oricum dupa toata povestea asta nu o sa te mai vada nimeni ca pe un jurnalist.nu am asa de multa scoala dar gandesc mult mai logic decat tine.asa ca dute tu in plm cu familia ta la razboi si muriti ca niste prosti pe acolo,intre timp iti trimit o vedere din bahamas dc nu

  21. Stimabile Mindruta,

    Nu stiu in ce masura poti empatiza cu unul de-asta de 25 de ani care injura. Fiecare face cat poate, unul cand nu gaseste un argument optim, va incepe cu ‘sugi pula’.

    Uite un argument al unui clujean de 24 de ani. Nu imi urasc tara, dar nu doresc sa imi risc marea parte din viata pentru un razboi cu care nu am nicio legatura. Daca as fi in orice alta tara (spune, SUA, Canada, Franta, Marea Britanie etc) si as fi obligat sa merg la razboi -lasand la o parte conditiile de razboi care ar fi mult mai bune versus cum as merge la razboi ca soldat al Romaniei- as incerca sa fug din tara si sa imi croiesc un viitor altundeva, in conditiile in care ar fi o alta tara unde as avea o asemenea oportunitate.

    Pentru ca nu vreau sa imi dau viata pentru scopurile altora, fie ei Putin, Obama, tu, sau oricare are 50 de ani si a trait mare parte din viata, fara sa mai aiba scopuri mari in viata, sau gata sa renunte la ele fiindca un om in costum mai scump il trimite la un razboi in care el nu are nicio miza.

    Apropo, copiii tai sunt inca mici. Daca ar fi de 20-30 de ani si ii vezi an de an cum trag sa realizeze ceva in viata, poate sunt pe punctul de a intemeia o familie, si maine ai afla ca trebuie sa mearga in razboi obligatoriu, iar dupa o luna sa afli ca au murit. Oare ai avea aceeasi opinie?

    • Dl Sebastian, in viziunea dl Mindruta si cei care sunt ironici la adresa cuvintelor lui mizere (pentru ca alta parere nu pot sa am…imi pare rau. Si mizer este un adjectiv. Asta e, nu am un altul mai potrivit si mai frumos…) sunt niste extremisti care injura. Drept dovada mi-a sters o gramada de comentarii in care nu l-am injurat, nici macar jignit! Sau poate ca saracu’ si-a dat seama ca nu o sa iasa bine la final, asa ca incearca sa demonstreze ca toti cei care ii comenteaza negativ sunt niste prosti, agramati, platiti de rusi, etc!

      PS: Dl Mindruta….. nu am cuvinte. Sunteti unul dintre romanii de cea mai joasa speta!!!

  22. „Ce e de facut? Habar n-am. Eu unul insa n-am sa tac. Si am sa va aduc aminte ca Romania e a voastra si ca asta e o responsabilitate si nu un drept!”

    Ce e Romania?!?! Mai repeta o data ce-ai zis! Hai…!

  23. Vreau si eu sa stiu cum credeti voi, cei care vreti sa mergeti la razboi, ca veti schimba tara asta mergand la un razboi al orgoliilor conducatoare? Sa zicem ca am castiga acest razboi, esti pe front, impusti 1,2..30 de oameni din cealalta tabara si am castigat razboiul, ba chiar mai mult, ai scapat si cu viata si fara vreo rana. Chiar crezi ca vei mai fii acelasi om dupa ce ai luat viata, chiar si unui singur om? Chiar crezi ca vei putea sa dormi la fel de linistit noaptea? Mai ai puterea sa te privesti in oglinda?
    Si dupa terminarea razboiului, mandru ca ai castigat, dar distrus interior ca ai luat viata atator oameni, te intorci acasa si constati ca tot nu ai ce pune pe masa, ca tot cu un amarat de apartament cu 2 camere si cu un serviciu prost platit, cu un sef din alta tara care gandeste diferit, dar culmea, logic, ai ramas. A meritat sa mergi la un razboi al orgoliilor?

  24. Ma bucur ca nu ai reusit sa manipulezi nici macar un om,lasa-te dracu de scris pe blog,esti penibil si argumentele tale sunt penibile mai ales daca e sa luam in calcul contextul istoric si sa ne gandim pentru ce au murit atatia inaintasi ai nostri,cand lumea e condusa dupa cum vor unii.La varsta ta ar trebui sa ai capacitatea sa analizezi putin lucrurile inainte sa vomiti ceva pe blogul tau de rahat,poate inveti ceva de la oamenii astia care ti-au mai dat comentarii,ar trebui sa rumegi putin indignarea noastra cu privire la ce ai scris,poate o sa iti dai seama si singur intr-un sfarsit si nu o sa mai fii penibil.Ce zici,incerci?

  25. Nimeni nu ne-a atacat tara pana acum si nimeni nu ar fi face-o daca nu ne-am juca inca rolul din cele 2 razboaie mondiale, acela de pioni.Bai Mandruta ia du-te tu mataluta in prima linie, asa usurel cu toti bolsevicii tai. M-am nascut in tara asta in care trebuie sa ma chinui doar pentru a SUPRAVIETUII, ca daca totusi doresc sa imi fac o viata mai buna sau o cariera trebuie sa fur sau sa pup in cur inca cateva duzine de persoane(ca sunt genul masculin si nu pot sa ofer altceva). Ca asa vor rusnacii, americanii si conducatorii nostri care mereu au fost doar niste pioni, sa merg eu in razboiul altora. Bai Luciene asta nu e un joc pe Pc sau X-box, e viata asta pe care tot astia de ne conduc ne-au facut-o MIZERABILA. Deci, ce ziceai Luciene? Care e DESTEPUL acum?

  26. ba muie mandruta fututi mortii mati sa te pisam in cur daca e vb de apararea propriei persoane jet si pune mana pe arma si apara`te si tu pe tine insuti asa cum ne ceri noua sa o facem pentru noi fututi gura mati ce usor este sa vorbesti cand ai salar de cel putin 1000 euro in romania si ceri tot saracilor sa indure fututi biserica mati de mason spurcat sa te ia dracu sa arzi in iad fraiere

  27. Cred ca la cat s-au jucat tinerii Counter Strike sau alte jocuri de razboi, nici nu mai au nevoie de instruire, merg direct pe front :D. Vorbind cu un prieten aseara despre razboi, chiar era un film pe ProTV cu o situatie de razboi si era umpic ingrozit, i-am zis :”Ce faci Emi? Deja te documentezi? Pai uite cam despre asta este vorba.. dar probabil ca poti fii la bucatarie sa tai cartofi.. nu neaparat cu grenadele in buzunar.” ! Inca nu sunt sigur daca a ma implica intr-un razboi imi incalca valorile si credinta, spre exemplu in Biblie spune apostolul Pavel :”noi(crestinii..adevaratii crestini nu cei care afirma ca sunt crestini, ci cei care traiesc precum adevaratii crestini) nu avem de luptat impotriva carnii si sangelui”. Totusi in alta parte este scris „Supuneti-va autoritatilor” (bineinteles ca daca asta presupune sa pacatuiesc, nu mai este valabil indemnul a de a ma supune). Tinerii de astazi (printre care si eu) am trait doar in vremuri de pace, spre exemplu eu nascut in 1991 nu am prins razboi/revolte… eram copil cand a fost mineriada, de aceea ne surade ideea de a evita starea de conflict si de a spune „nu” razboiului insa daca acesta are loc, trebuie ca fiecare sa inteleaga ca vremurile se pot schimba, si de la pace se ajunge la razboi, tataie a fost in al doilea razboi mondial, a fost prizonier la rusi 3 ani jumatate si inca este in viata ! Nu e musai ca mori in razboi desi mor milioane de oameni, dar credinta are o putere mai mare decat ne-am imagina… singurul dezavantaj al tinerilor din ziua de azi, este ca jocurile pe calculator/telefon/tableta… ofera mai multe vieti..ofera vieti pana termini misiune… in timp ce realitate e mai cruda, fiecare are o singura sansa. Domnule Mandruta, nu cred ca aceasta abordare a dumneavoastra mobilizeaza tinerii, din contra pare a fi o instigare, dar fiecare isi foloseste imaginea si popularitatea in directia pe care si-o doreste. Numai bine.

  28. Eu inteleg ca e atractiv ca e pe val subiectu da e generat de boti si cuvinte cheie pe site-uri ridicate peste noapte sau cu prea multa libera si mare in titlu alaturi de romania – si frici si spaime – reactionam la seminte de cacat pt ca e fain si simplu sa iei pozitii dure si trece prin 2 ape mai un blog relativ ok apoi ajunge chair la un jurnalist care a uitat si el cum se citeste pe internet ceva si iata ca pare real.

    Nu zic ca situatia nu e reala acolo unde e dar nu e alb si negru si nu e nici cum e descrisa pe punct wordpress punct com.

  29. bagami-as pwla in neamu tau de roman spurcat…vrei razboi mizerie? sterge si comentariu asta ..cacat ambulant, sper sa nu apuci ziua in care copii tai sa fie inrolati in vreun razboi, cretinule, dobitocule.bagmai-as pl in creierii tai de asa zis om intelectual, mizerie umana ce esti!

  30. domnule Mandruta,

    Mi-ati sters comentariul. Era cam lung. Sunt convins ca nu l-ati citit. Vorbeam despre un crez de libertate din 89, materializat printr-o gaura in drapel, eliminand o stema pe care principalele resurse ale tarii asteia erau reprezentate. Acum am ramas cu gaura si doar o impresie de libertate. Ca aceasta gaura in drapel reprezinta o tara devalizata, sau o tara „teatru de operatiuni”, o populatie paupera, depreciata moral, un tineret fara perspective de a evolua normal in tara lor, mai nou vrut si carne de tun, fara a avea sentimentul ca au ce apara, nu e bine. Pericolul de la rasarit exista. Despre cel de la apus am pomenit in comentariul sters. Cel mai mare pericol este cel din interior insa. NU vad un corespondent intre a mobiliza tineretul de facebook care l-a votat pe Iohannis si o mobilizare care-l confrunta direct si brutal cu moartea pentru un crez care nu mai e al lui, din pacate. Unor tineri debusolati al caror unic crez e sa ia drumul Vestului, dvs le puneti arma in mana sa se intoarca cu fata spre rasarit. Nu vor stii ce sa faca cu ea si nu vor vrea sa stie. Cum timp de 25 de ani am importat tot felul de mizerii si am ramas secatuiti de resurse, asa vom importa si cel mai de pret produs de export al americanilor, razboiul si o armata super tehnologizata, care sa ne apere „teatrul de operatiuni”, si la sfarsit ne va face o nota de plata zdravana. Am avea o sansa cu rusii poate doar daca ar fi ca armata noastra de hackeri sa se bata cu a lor… Asa v-ati putea da si dvs si noi linistiti cu barca la Marea Neagra in vara asta.

  31. Domnule Mândruță,

    Perminteți-mi, vă rog, să încep cu o anecdotă sobră:
    „Un tânăr profesor, acuzând dureri de piept merge la un consult medical. Pe un ton foarte plictisit, fără niciun fel de compasiune, doctorul îi spune: Tinere, mai ai doar o lună de trăit!
    Destul de îngrijorat, profesorul întreabă: Cu ce domnule doctor, cu ce? -știind de suta pusă în plicul care ajunsese, încă de la început, în buzunarul halatului alb.”

    Întreb acum, ca răspuns la concluziile dvs.: Ce vină au acei absolvenți care nu au trecut prin facultate ca gâsca prin apă și sunt OBLIGAȚI să muncească pe un salariu de mizerie prin spitale sau prin școli (da, la plural ptr. că nu sunt posturi de o catedră întreagă) într-un sat neelectrificat, fără apă curentă și cu WC-ul în fundul curții? Da, mai există!

    Mi-ar fi plăcut să fiu profesor, dar conducătorii noștri mi-au interzis acest vis. Sunt nevoit acum să muncesc pentru un investitor străin, pentru a avea un acoperiș deasupra capului și pentru a putea conduce o mașină adecvată „drumurilor” din românia.
    După cum probabil observați nu fac parte din acele două treimi dar le dau dreptate. Nu pot să nu observ subiectivismul cu care priviți aceste aspecte.
    Poate sătulul nu crede la cel flămând.

    Se spune că orice se poate cumpăra ptr. un preț potrivit. Domnule Mândruță, cunoșteți sentimentul de a avea probleme pe care totuși banii nu le pot rezolva? Știți ce înseamnă să vă plimbați prin spitale, să cheltuiți bani peste tot si degeaba? Degeaba ptr. că medicii buni sunt plecați să muncească acolo unde sunt respectați. A cui este vina? A mea? Oare a dvs.?

    Știți ce înseamnă să vă învoiți 2 ore de la serviciu ptr. a depune un dosar la Taxe și Impozite și deși nu e coadă să nu rezolvați în acele două ore din cauza incompetenței și indolenței funcționarilor publici? A cui este vina? A mea? Oare a dvs.?

    Știți ce înseamnă să nu vi se respecte drepturile și organul mediator ( a se citi poliția ) să ridice din umeri șă vă întoarcă spatele și să plece? A cui este vina? A mea? Oare a dvs.?

    Știți ce înseamnă ca un om de nimic, pus într-o funcție importantă bunului mers al obștiei, să plece capul în fața „P.C.R” -uriior? A cui este vina? A mea? Oare a dvs.?

    Aveți doi copii am înțeles. Au venit acasă de la școală să vă spună că i-a încuiat profesoara în laborator ptr. că ea trebuia să mearga în piață la cumpărături? Da „profa aia tânără” care este nepoata inspectorului județan. A cui este vina? A mea? Oare a dvs.?

    Eu unul nu concep să lupt ptr. a apăra mizeriile acestea. Nu am ptr. ce să lupt. Țara aceasta nu m-a ajutat în niciun fel, niciodată. Nu a făcut nimic altceva decât să îmi creeze probleme ptr. cele mai simple lucruru posibile.
    Ptr. ce să lupt domnule? Ptr. ce? Nu veniți să îmi vorbiți despre istorie. Nu veniți să îmi spuneți despre frumusețile patriei. Eu trăiesc în prezent și străbunii nu au săracii cum să mă ajute. Merg la munte SAU la mare o dată pe an și atunci că am economisit din timp. Dar nu merg la noi – plătesc prea mult aici pentru niște servicii foarte proaste.În rest mă lovesc zilnic de cele mai sus menționate. Deci ptr. ce să îmi dau viața?
    Da, există patrioți, dar poate patria lor merită! Noi …. credeți-mă, vorbesc din experiență, cu o floare nu se face primăvară! Mai ales când mărăcinii din jur caută să o umbrească pe aceasta inadaptata!

    Nu sunt suficiente argumentele de până acum? Aș putea continua cu interese financiare, cu ego ul unor oameni de doi bani – am preferat să vorbesc doar despre lucruri sigure.

    Ceea ce spuneți dvs. este exact tipic nației. Să facem un lucru ptr. că trebuie făcut. Nu contează cum, nu contează cu cât efort și sacrificiu. Cam ce aș putea să fac eu ( cu toată pregătirea militară pe care aș putea să o primesc în câteva luni ) în fața unui soldat profesionist? Eu care abia alerg 1 Km cu două pauze acum.

    În încheiere întreb. Cine ești tu mă, să îmi spui mie să omor un alt om? Aviz unora, nu suntem în junglă suntem în sec XXI. Oricum bună comparația animal prădător v.s. eu!

  32. Dacă americanul, neamţul, francezul etc. vin aici să apere granţia libertăţii şi a democraţiei, mi-ar fi ruşine să mă sustrag. Dar dacă mă lasă singur, n-are decât s-ajungă Putin la Paris.

  33. Auzi, bai tampitule? Da… n-ai vrea tu sa-ti iei pe aia dai copii pe care-i ai si pe nevasta-ta si pe Iohannis si pe toti astia pe care va mananca in cur, sa va puneti voi la granita si sa faceti voi razboi de calul vostru cu cine vreti voi si SA PLATITI tot voi din banii vostri si din munca VOASTRA distractiile astea razoinice si sa ne lasati pe noi in pace sa traim linistiti? Du-te dracului de idiot si trimite-ti tu copiii sa moara, ca razboiul nu e ca-n filmele americane, in mortii ma-tii de cretin.

  34. Draga domnule Lucian,

    Am cateva observatii :

    „Da, am citit comentariile voastre. Pe toate” – Ma cam indoiesc de acest aspect;
    „Am sters cam doua treimi” – Ma intreb, de ce? De ce mai scrii articole, daca nu iti asumi responsabilitati? Noi nu avem drept la replica? Sau te doare adevarul?
    „Multi romani isi urasc sincer tara. Pe bune” – Nu domnule, nu ne uram tara. Uram oameni idioti ca tine.
    „Tara nu le-a creat conditii sa aiba un job bun si-o masina ca lumea” – Dar tu cum numesti faptul ca sunt multi tineri cu diplome si muncesc de ex. la carrefour? Vina cui e?
    „NICI UNUL nu-si pune intrebarea, problema daca nu cumva si el ar fi trebuit sa faca ceva” – ce ai putea face cand, cateodata, usile iti sunt inchise? Inisti, va fi raspunsul tau.. Dar totul are o limita.
    „Eu cred ca inamicul si-a facut bine treaba.” – Eu cred ca esti prost daca crezi ca ne prostesti.
    „Ce e de facut? Habar n-am. ” – Nu stii ce e de facut? Pareai a sti in articolul precedent.
    „Eu unul insa n-am sa tac” – Ei na? Ghici ce? Nici tinerii nu vor mai face asta!
    „Si am sa va aduc aminte ca Romania e a voastra si ca asta e o responsabilitate si nu un drept” – Numai a noastra? Poate si a ta, tampitule.. Sau tu ai de gand sa fugi cand vine raboiul peste noi. Resurse materiale ai, sunt convinsa. 😉
    „Si, apropos, nu ma mai tot intrebati daca in caz de ceva eu ma duc pe front. Normal ca ma duc” – Vorbe in vant. Si eu ma duc la razboi, oare ma primesc de pe acum? Pana vine raboiul..tu esti demult plecat!
    ” Si anume, libertatea noastra.” – Visezi. Eu zic sa te mai trezesti. Libertatea, din pacate este doar o iluzie.
    Cred ca nu cunosti semnificatia cuvantului. : LIBERTÁTE, (4) libertăți, s. f. 1. Posibilitatea de a acționa după propria voință sau dorință. ◊ Loc. adv. în libertate = după bunul-plac, nestingherit. ◊ Expr. A-și lua libertatea să… (sau de a…) = a-și îngădui, a-și permite să… 2. Starea unei persoane care se bucură de deplinătatea drepturilor politice și civile în stat. ♦ Starea celui care nu este supus unui stăpân. ♦ Situația unei persoane care nu se află închisă sau întemnițată. ◊ Expr. A pune în libertate = a elibera din închisoare, din arest etc. 3. Independență, neatârnare (a unui stat față de o putere străină). 4. (La pl.) Drepturi fundamentale recunoscute prin Constituție cetățenilor, de dezvoltare și liberă manifestare a personalității (libertatea cuvântului, a presei etc.). ◊ Libertate individuală = dreptul care garantează inviolabilitatea persoanei. Libertate de conștiință = principiu formal în societatea modernă pluralistă, care face posibilă acțiunea în conformitate cu propria conștiință, în principal în ce privește religia.. Libertate de gândire = drept al cetățeanului prevăzut de constituțiile democratice, de a-și exprima modul propriu de gândire. – Din fr. liberté, lat. libertas, -atis.

    Mai zi odata de LIBERTATEA noastra. I dare you!!!!

    Cateva concluzii dupa articolele tale:
    1. Nu cunosti generatia tanara! Pacat, si copii tai la fel vor fi priviti de altii.. 😉 Stai linistit, roata se intoarce.
    2. Mai coboara cu picioarele pe pamant!
    3. Ma asteptam sa cunostri mai multa istorie, parca erai jurnalist nu?
    4. Totul are o limita. Tu o cam depasesti!
    5. Ce bine ai facut tu pt tara asta, incat sa ai tupeu sa zici ca tinerii sa se duca la razboi?
    6. Nu vorbi de psihologie.. habar nu ai ce inseamna.
    7. Mai bine ai promova pacea, nu violenta!

    P.S. Gaseste-ti alta ocupatie. Asta nu te prinde. 😉

  35. Mîndruță, nu te dezminți, rămâi un ipocrit mânat doar de porniri narcisiste. Nu știu ce te determină, să dai liber unui astfel de articol, dar dai dovadă de o mare neseriozitate. Mai bine tăceai. Tu nu ești omul care să intri în tranșee pentru copii tăi. Te păcălești, te minți…e doar o scăpărare care ți’a năzărit într’unul din momentele de cruntă teamă: ce s’ar întâmpla dacă?….Dacă ar fi război te vezi RAMBO !…dar stai cuminte că ai văzut cam multe filme cu predatori și terminatori !!! Tu, nu ești genul acela. Ai demonstrat că nu ai nimic în comun cu această țară. Crezi și tu că ar fi trendy să arăți puțin naționalism. De unde l’ai luat cu împrumut? De la Djuvara cumanu’? Oare câți crezi că ai prostit cu acele rânduri…care sutn atât de penibile doar pentru că le semnezi tu.

  36. Domnule Mandruta, eu va intreb: cu ce sa ma duc eu sa lupt impotriva rusilor? Cu bete si pietre? Cu toporul din curte? Probabil primesc un AK de la Armata. Un pricajit de Kalasnikov fabricat la Cugir prin anii ’70, atat de pricajit ca nici de furat nu era bun. Si cu Kalasul asta pricajit dumneavoastra vreti ca eu sa ma duc sa lupt cu rusii? Si nu cu rusi oricare, ca nu era prost Putin sa faca razboi cu niste ametiti. Aia probabil sunt crema militariei rusesti. Ati vazut ce tancuri au adus in Ucraina. Contra alora sa ma duc eu, un civil pricajit, sa lupt si de preferat sa inving? Armata profesionala cu care se lauda guvernantii de-un an incoace unde e? Ca pentru ei platim taxe si impozite, nu?

  37. Pentru tine ca si idee.. Am facut o facultate de „Relatii Internationale si Studii Europene” sunt licentiat in „Geopolitica si Razboiul Cibernetic” fac un Master In Comunicare Organizationala si inca o facultate de Drept in aceelasi timp stiu Franceza , Engleza , Spaniola , Germana si Italiana toate cu atestat ti-am postat mesajul asta pe facebook ” Sunt dezamagit ca un om ca tine Lucian Mindruta este partas la jocurile interne de manipulare a maselor .. vrei sa faci o revolutie ca nu pricep ? vrei grade pe umeri dupa ce totul se calmeaza ? Ma duc la razboi pentru ce ? Sa primesc un carpati si un AKM ? sa vina rusii cu o drona sa rada de noi ? Razboiul daca o sa aiba loc are ca scop de la imputinarea materiei genetice pentru ca ar pleca numai tineri anume barbati care ar fi carne de tun ar inchide reproducerea a multe generati.. ca sa ce ? sa creez o noua nisa pentru industria de armament ? Tara noastra este amanetata pe sute de anii strainilor esti un naiv daca tu chiar crezi ca ceva din tara asta este „al nostru” a fost candva cand lumea era calare pe cal.. acum razboaiele sunt economice sunt chimice nu duc la inrolari in armata .. si ce ma deranjeaza cel mai mult in abordarea ta ar fi faptul ca iti doresti cu inversunare ca acest razboi sa aiba loc ca tu sa fi acolo sa ne spui ca da am avut dreptate.. si crede-ma prin multe raspunsuri impertinente care nu cred ca ar caracteriza un om de presa nu mi-ai demonstrat sau noua nu ne-ai demonstrat ca ai fi o persoana a caror cuvinte ar conta pentru noi.. si poate esti patriot nu contest , cine sunt eu sa nu fiu de acord cu parerea ta insa aici scriu si eu scrii si tu scriu si ei cei care comenteaza dar crede-ma ca a te duce cu arma la granita nu e singura solutie prin care poti calma un conflict politico-militar indiferent de actorii politici sau de rezonanta cifrelor care le insira in fata noastra chiar daca au 1000 de tancuri nu inseamna ca le au pentru noi. Numai bine si doamne ajuta.”

    La care nu am primit nici un raspuns poate pentru ca nu ai stiut ce sa spui.. si crede-ma ca eu sunt unul dintre cei care nu iau mai mult de 1000 RON la ca angajat.. Asa ca te rog mai spune-mi tu odata cand nu m-am straduit ? Mai spune tu cum noi nu luptam pentru o tara care nici macar burse nu a dat decat pe pile.. chiar te rog .

  38. Cand multi dintre compatriotii nostri au avut nevoie de ajutor majoritatea le-ati intors spatele inclusiv statul, iar acum cand voi aveti nevoie de ajutor sa sugeti pula. Toti hodorogii aia din parlament trebuie sa moara pe front, nu tinerii, ca pana la urma trebuie cineva sa ramana ca sa le plateasca pensiile alea babane.. Asa ca domnule mANDRUTA daca ai chef sa te duci la razboi du-te cu fruntea sus si fii barbat adevarat fara sa faci prea mare tam tam ca sa atragi atentia la ce ai tu de gand sa faci.

  39. Romania nu e a noastra domnule Mandruta, e a copiilor politicienilor. Am 22 de ani, lucrez 2 job-uri si nu am mai avut un weekend intreg de ceva vreme. Stiu ca nu voi avea averea copiilor lui bombo vreodata si e ok, dar nu sunt dornic sa mor pentru a le apara averea. Nu ma deranjeaza munca, ma deranjeaza ideea ca sunt vinovat ca m-am nascut aici si ca voi fi condamnat la moarte pentru asta. Nu o sa apar nimic din tara asta, o sa-mi apar familia care mi-a oferit toate conditiile de a deveni un om in adevaratul sens al cuvantului.
    Eu sunt unul dintre cei care isi va face bagajele, isi va lua familia si se va cara printre primii de aici in caz de probleme. Nu mi-e rusine sa spun asta, mi-ar fi rusine sa se pise cine va urma sa conduca pe eventualul sacrificiu al meu pentru o mizerie de petec de pamant care nu mi-a adus decat necazuri, nenorociri si probleme.

  40. Ce nu pareti sa intelegeti, dumnule Mandruta, din comentariile majoritatii (spus mai direct sau mai indirect), este ca motivul principal pentru care oamenii nu-si doresc sa fie inrolati pentru niciun razboi este acela ca-si doresc pace.
    Eu, personal, ma astept de la clasa noastra politica si de la mai marii aliantelor din care facem parte sa se sileasca pentru un acord de PACE. Pentru asta ii platim! Razboiul nu este o solutie pentru nimic, plus ca ne transforma in unelte, in loc sa fim beneficiari, asa cum ar fi normal in mileniul asta, dupa atata istorie din care ar fi trebuit sa invatam cate ceva. Razboiul nu a adus niciodata nimic bun, serveste unor interese meschine (aici ma refer la industria de armament, singurul beneficiar real al razboiului) si unor minti inguste, manate de instincte primare.
    Inainte sa vorbiti despre lasitate sau patriotism, poate ar fi cazul sa va ganditi ca dreptul fiecarui om la viata trebuie sa primeze oricarui alt interes, si ca demagogia nu consoleaza vaduve, nu alina orfani, nu justifica crime.

    Daca tot sunteti lider de opinie, mesajul dumneavoastra ar trebui sa se adreseze celor care iau decizii si ar trebui sa faca vorbire despre cum idealurile de libertate si identitate nationala se apara cu diplomatie, respect si toleranta, nu cu AK-ul in mana si cu sange. Cei pe care noi i-am ales sa ne reprezinte trebuie sa ne asculte pe noi, nu invers!

    Si cum naiba va puteti rafui atata cu o intreaga generatie pe motiv ca nu-si doresc sa moara sau sa omoare????

Lasă un răspuns