8 comentarii

  1. Sunt convins ca in atati ani de presa ai ocazia sa te intalnesti cu adevarat cu comment uri ce contin elemente de ura, putandu le lesne distinge pe cele ce surprind elemente ce fac referire la ipoteza initiala in contrast cu cele pe care le invoci.
    In cazul meu, obiectia se refera la modul de promovare, ce te duce cu gandul, din punct de vedere al eficientei, la o plimbare, atat timp cat promovarea in mijlocul marii nu are nici o eficienta, iar 90 % din timpul acordat”expeditiei” este..pe drum spre!
    Asa ca, in cazul in care am fost interpretat in acest mod, imi retrag total afirmatia, concluzionand cu o amendare a eficientei acestui tip de promovare, judecand si prin prisma faptului ca ai si afirmat mai sus ca timpul vostru este limitat.
    In acest sens, va urez si eu succes in cazul in care aceasta campanie va avea eficienta, iar turistii vor veni; asa cum imi doresc si eu pentru aceasta tara frumoasa!

  2. Buna seara,

    Am lasat un comentariu la interviul Dvs cu D-l Drugan pe pagina din Gandul. Las la o parte ironiile din textul mentionat si o mica greseala de editare in fraza si sper sa tineti cont de idei pe parcurs, in marketingul initiativei prezentate. In afara de cativa „uau” pe facebook si pe aiurea, nu cred ca veti obtine sustinerea unor oameni seriosi. E bine sa reganditi.

    Poate mai util pentru reprezentarea Romaniei ar fi fost sa inscrieti ambarcatiunea si proiectul in discutie, la STI – SCF Black Sea International Regatta din 30 Aprilie – 27 Mai anul viitor, pentru ca se preteaza la scopul D-lor si al Dvs. asa va puteti face cunoscut si proiectul in avant-premiera, se poate contura un echipaj si testa barca. Sunt foarte multe avantaje. E o sugestie. Daca nu doriti, macar legati plecarea in voiajul ce-l propuneti de sosirea velierelor mari la Constanta, 24-27 Mai 2014, cand se vor organiza serbari.. Veti avea si public sufficient printre localnici, echipajele velierelor si alti vizitatori.

    Una peste alta dati ceva substanta si nu creati impresia de „ad-hoc” si „poleiala”, atragandu-va neincrederea celor carora va adresati.

    Cat despre reprezentarea Romaniei prin sailing, stiti sau nu, Goeleta „Adornate” la comanda lui Doru Todoran revine acum de la ultima regatta STI organizata anul acesta in Mediterana, unde a lasat o impresie foarte buna, obtinand cel mai important premiu oferit participantilor, „Trofeul Prieteniei”. Ca nu au facut-o cu prezentare de obiecte de arta si au facut-o la propriu cu paine si sare, mai putin are importanta, dar au lasat o impresie extraordinara peste tot pe unde au trecut, fiind felicitati rand pe rand de primarul Barcelonei, Toulonului si La Speziei.

    Despre velierul „Natalia” putem invoca faptul ca nu are echipaj integral Romanesc dar important e pavilionul ei. Locul I la clasa ei si singura ambarcatiune care a castigat detasat toate cursele la „Voiles de St. Tropez” este ce conteaza in reprezentarea pavilionului Romanesc.

    Iata doua exemple foarte recente de reprezentare la nivel inalt a Romaniei prin sailing. Daca nu in regate ce au un caracter local sau regional, ci intr-o croaziera in jurul lumii Dvs va asumati atributul de reprezentanti culturali, neavand sustinere financiara solida cum o au cei pomeniti,,cu atat mai mul aveti nevoie de un marketing serios pentru The „Soul of Romania”.

    Nu-l cunosc pe D-l Florin Mihaiu dar ai dau dreptate in privinta eficientei promovarii si vin cu o completare vis a vis de publicul tinta. Nu ma refer aici la Romani ci la cei din marine carora Dvs doriti sa le adresati un mesaj. Psihologia interlocutorului, a omului din marina, altul decat cel de la Mangalia, Limanu, Tomis sau Eforie. Cui adresati mesajul cultural? Daca nu-s bine lamurite lucrurile astea, cred ca riscati sa promovati o plimbare pe mare cu iz de aventura si spoiala de eveniment cultural international…

    O seara buna.
    Ion

  3. Spor la treaba, nu-i lucru usor asta în care va lansati. Îmi pare rau ca îl contrazic (doar partial) pe Ion – sponsoringul cu suport vele are doua aspecte, unul – cel sportiv (la care se refera el) care functioneaza fara niciun dubiu, exista business-planuri rodate, am suficienti prieteni care participa la curse de toate felurile si asta e baza finantarii, celalalt e cel cu suportul aventurii, care functioneaza mai complicat pentru ca nu exista nici foarte multi clienti, nici foarte multi sponsori. Curentul general de opinie e „de ce sa dau eu bani pentru vacanta alora…”. Îi înteleg, noi am pregatit un proiect de navigatie în jurul lumii de doi ani de zile, între timp ne-am schimbat ambarcatiunea, am echipat alta si în final am plecat. Fara sponsor, dar si fara ambitia unui proiect de promovare a artei românesti (de altfel suntem un cuplu binational, franco-român, iar Roz Avel poarta pavilion francez), ne descurcam cum putem, dar se poate.
    Suportul publicitar nu consista numai în vizibilitatea marcii pe spinnaker si pe coca, exista moduri de comunicare video, web-cam îmbarcata, transmisii de la bord (sonore – tehnic relativ usor si nu prea scump) si video (ceva mai complicat, material mai scump si limite de volum de date) – documentul descarcabil de pe sit e succint dar suficient de explicit. Un proiect de genul asta se poate integra într-un plan de comunicare, cu conditia sa dati peste firma dispusa sa investeasca – o reclama în ziar sau la televiziune costa o avere si apare episodic, voi oferiti o vitrina de un an de zile cu material interesant si cu un substrat mult mai exotic decât cinci cm2 pe o fituica. Însa un an pentru turul lumii mi se pare foarte putin – va recomand o baza excelenta pentru structurarea unui traseu si studiul perioadelor ideale, ale vânturilor dominante, ale curentilor, ale perioadelor ciclonice în Caraibe sau în alte parti, cartile lui Jimmy Cornell (World Cruising Routes, esentiala, si World Cruising Destinations, complementara) ce spune si el foarte clar : într-un an de zile se poate face în mod rezonabil o bucla pe oceanul Atlantic, pentru un tur al lumii corect, pe ruta cea mai simpla, a alizeelor, dureaza minimum doi ani, daca nu trei. Nu e vorba de o cursa de tip Vendée Globe Challenge, ci de un circuit în care vreti sa promovati arta si cultura la escale, cu expozitii, etc. Înca un aspect – un vas care pleaca pentru un periplu în jurul lumii nu poarta deloc acelasi echipament cu un vas (chiar similar) care participa la o regata, mai ales daca are ambitia unui podium. Nu va încarcati cu un spi, mai bine aveti doua vele de vreme rea/ Citind proiectul vad ca vreti sa plecati în mai 2014 – aveti de lucru, fratilor, nu mai e mult, dati-i bataie si succes. E un proiect frumos, nu va luati dupa gurile rele.
    Florin

Lasă un răspuns